De meeste vrouwen willen er goed blijven uitzien, op welke leeftijd dan ook. Daarom gaan veel vrouwen drie- of viermaal per week enkele kilometers joggen óf ze schaffen een hond aan zodat ze samen met hun trouwe viervoeter minstens tweemaal per dag een eind kunnen wandelen. Een ludiek alternatief is om een hond te nemen waarmee getraind kan worden voor behendigheidswedstrijden!

Kies een leuke sportoutfit

Ook tijdens een zogeheten agility-training wil je er als vrouw natuurlijk goed uitzien. Dit wordt je wel heel gemakkelijk gemaakt door de charmante sportkleding die bij aim’n te verkrijgen is! Omdat aim’n verscheidene leuke sportoutfits in haar collectie heeft is het misschien moeilijk om de juiste kleding voor agility te vinden. In dit artikel kun je echter lezen welke sportoutfit het meest geschikt is om te dragen tijdens de behendigheidstraining van je hond.

En dan: aan de slag!

Vanaf nu vormen jij en jouw hond een hecht team en dat betekent dat je samen zoveel mogelijk moet trainen om goede resultaten te behalen. Allereerst dient je hond over een goede conditie te beschikken om het behendigheidsparcours zonder moeite te kunnen volbrengen. Om de conditie van je hond en jezelf op peil te houden zou je elke dag een paar kilometer kunnen gaan rennen met je hond.

Het behendigheidsparcours bestaat doorgaans uit een aantal hindernissen, een slalom langs palen en een of meerdere tunnels. Jouw taak is om je hond te coachen en hem/haar de verschillende kunstjes aan te leren. Dit zal van jou het nodige geduld vergen, maar wanneer jouw hond eenmaal in de gaten heeft wat van hem of haar verwacht wordt, zullen jullie er allebei heel veel plezier aan beleven!

Agility Training