Agility wordt steeds meer een geliefde sport voor hondenliefhebbers. Samen met je trouwe viervoeter sporten is leuk en gezond. Er worden in Nederland en België regelmatig wedstrijden georganiseerd. Voor mensen die zowel passie hiervoor hebben en de nodige kennis bezitten, is het een idee om meer mensen hier warm voor te krijgen door middel van workshops op hondenscholen te geven.

Vervoermiddel voor workshops

Om behendigheidworkshops te geven heb je uiteraard allerlei attributen nodig. Daarom is het geen overbodige luxe om je auto te voorzien van een degelijke Bedrijfswageninrichting waarmee je alle materialen kunt vervoeren. Voor een parcours met hindernissen zijn er behoorlijk grote materialen nodig zodat je ervoor moet zorgen dat je auto met voldoende laadruimte hebt of eventueel een bedrijfswageninrichting in de vorm van een imperiaal aanschaft. Een pick-up met een ruime laadbak is ook ideaal. Je kunt een open laadbak nemen met een cover voor slecht weer. Het voordeel daarvan is dat je veel op elkaar kunt stapelen. Welke auto je ook kiest er kan altijd een bedrijfswageninrichting op maat gemaakt worden zodat je de auto zo optimaal mogelijk kunt gebruiken.

En dan is het natuurlijk ook van belang dat er ruimte is voor je hond of honden, dus ook daar dien je rekening mee te houden voordat je de bedrijfswageninrichting aanschaft.

Reclame maken voor je workshops

Het draait allemaal om het maken van contacten. Zoek uit welk soort hondenscholen er op rijafstand zijn en ga daar langs. Het heeft weinig zin om naar een hondenschool te gaan waar al agility training gegeven wordt. Tenzij je iets unieks toe te voegen hebt en daarom kan het handig om in zo’n geval toch telefonisch overleg te hebben.

Maak een demonstratiefilmpje waarop te zien is wat je met je workshop te bieden hebt en verspreid dit zoveel mogelijk op sociale media.

Daarnaast kun je affiches ophangen bij dierenartsen en hondenpensions. Je hoeft jezelf natuurlijk niet te beperken tot het geven workshops op hondenscholen. Als je maar voldoende ruimte hebt voor de hindernissen is het voldoende. Dit betekent dat je de workshop bijvoorbeeld ook bij iemand thuis met een groot terrein zou kunnen geven.

Maak een goed plan en ben duidelijk over regels

Om een goede workshop te kunnen geven, zul je moeten nadenken over het maximaal aantal deelnemers dat je tegelijk wilt hebben.

Bovendien moet het financieel de moeite waard zijn, zodat je ook een minimum aantal moet vastleggen. Wanneer dit aantal aanmeldingen niet gehaald wordt, kun je de workshop gemakkelijker annuleren.

Het is verstandig om de hondeneigenaren de vaccinatiebewijzen mee te laten nemen, zodat je zeker weet dat verspreiding van hondenziektes uitgesloten wordt.

Deel jezelf het recht toe om honden die tijdens de workshop agressief gedrag vertonen, weg te kunnen sturen.

Indien je geen overkapping hebt, is het raadzaam om hiervoor een annuleringsclausule op te stellen met betrekking tot slechte weersomstandigheden.

Op het moment dat je zoveel mogelijk probleem scenario’s hebt afgedekt, verklein je de kans op ontevreden klanten.

Hoe meer er van tevoren duidelijk gecommuniceerd wordt naar de deelnemers des te beter. Daarom is het wenselijk om dit op papier te doen zodat mensen het terug kunnen lezen.