Je hebt besloten om met je hond agility training te volgen. Een heel goed idee want agility is gezond voor je hond én voor jou!

Bovendien brengt agility honden en baasjes dichter bij elkaar. Je weet vast wel dat je hond ervan houdt om jou een plezier te doen. Hij vindt het fantastisch als hij jouw commando’s kan opvolgen en hiervoor beloond wordt. Bij agility combineer je het opvolgen van commando’s met sport en spel en dat vindt je viervoeter natuurlijk top!

Bij agility rennen baasjes net zoveel als honden. Het is niet de bedoeling dat jij als baasje ook alle hindernissen neemt, maar je rent wel naast je hond om hem de commando’s te geven. Misschien heb je een saaie kantoorbaan en heb je eigenlijk veel te weinig lichaamsbeweging. Agility is dan ook de perfecte uitlaatklep na een werkdag op kantoor waar jullie beiden van zullen genieten.

Wat heb je nodig voor agility?

Je hond heeft niet veel nodig om aan agility te doen. Zijn enthousiasme draagt hij overal met zich mee en dat is zowat het belangrijkste voor je viervoeter.

Als baasje kun je echter heel goed aangepaste kledij gebruiken. Kies vooral voor comfortabele kledij en schoenen. Als jij je als baasje niet op je gemak voelt met wat je draagt dan zul je je niet kunnen ontspannen en niet kunnen genieten van de training.

De ideale outfit op agility training

Houd er rekening mee dat je kleren tijdens de agility training behoorlijk vies kunnen worden. Dat geldt niet alleen als het regent, maar ook op stralende zomerdagen.

Om deze reden is het dragen van witte kleren of een outfit in lichte kleuren dan ook geen goed idee. Op regenachtige dagen draag je het best een waterdicht jack, op zonnige dagen kun je voor comfortabele en sportieve tops gaan want trainen met je hond op warme dagen kan behoorlijk intensief zijn.

Op donkergekleurde kledij zie je heel goed hondenhaar kleven. Voor hondenliefhebbers maakt dit vaak helemaal niets uit, maar als jou dat wel stoort vermijd je beter zwarte of donkerblauwe kleding. Je kunt sweaters, jacks of tops beter in een grijze of beige kleur kiezen. Op deze neutrale kleuren zie je de hondenharen minder.

Hou er ook rekening mee dat je geen jacks of tops draagt met zakken. Tijdens wedstrijden mag je in de ring namelijk geen beloningskoekjes bij je hebben. Als de jury merkt dat er toch een koekje of een snoepje verstopt zit in de zakken van je kleren, dan worden jij en je hond gediskwalificeerd. Het is namelijk de bedoeling dat je hond jouw commando’s opvolgt zonder daar meteen voor beloond te worden. Als jullie het parcours helemaal hebben doorlopen, dan mag je je viervoeter buiten de ring wel uitgebreid belonen met iets lekkers.