Je hond is je beste maatje en je laat hem niet graag alleen thuis als je uit werken gaat. Als zelfstandig ondernemer was je al een tijdje op zoek naar een kantoorruimte waar ook je hond welkom was. Met de hulp van Workaround heb je het ideale business center gevonden. Veel moeite heeft het je trouwens niet gekost, want op de website van workaround kon je uit een uitgebreid aanbod kiezen.

Workaround biedt tal van kantoorruimtes te huur aan, zowel in de stad als aan de rand van de stad. Uiteraard ging je voorkeur uit naar een kantoorruimte in een groene omgeving zodat je tijdens je middagpauze je trouwe viervoeter kon uitlaten. Je wilde trouwens ook een vaste werkplek met 2 afzonderlijke bureaus. Het was namelijk niet de bedoeling dat je medewerkers gestoord zouden worden door de aanwezigheid van hun harige collega.

Je maakte je echter zorgen om niets, want al snel zagen ook je medewerkers de voordelen in van een hond op kantoor.

Voordelen van een kantoorhond

Onderzoek heeft uitgewezen dat een kantoorhond heel wat voordelen heeft.

– Een hond op kantoor verlicht stress.

– Op een moeilijke werkdag kan een hond troost bieden.

– Een kantoorhond bevordert de collegialiteit.

– Wandelen met de kantoorhond tijdens de middagpauze werkt stressverlagend.

Nadeel van een kantoorbaan voor je hond

Je merkt vast zelf wel dat je niet veel beweegt als je een kantoorbaan hebt. En ook je hond, die van 9 tot 5 trouw onder je bureau ligt, mist vaak lichaamsbeweging. Een of meerdere keren per week Agility is heel gezond voor je hond als deze de hele dag bij jou op kantoor zit of ligt. Maar ook jij kan wat extra lichaamsbeweging gebruiken na een dag op kantoor.

Bovendien leert je hond bij Agility heel goed luisteren naar jouw commando’s. Een extra troef als je hond zich tijdens een lange werkdag toch zou vervelen.