Agility is een opwindende sport waarbij de hond zich behendig door een complete hindernisbaan moet bewegen. Niet elke ras is hier echter geschikt voor. De volgende 10 rassen zijn bij uitstek wel geschikt voor een succesvolle agility training.

1. Border Collie

Denk aan agility, dan zie je een Border Collie voor je. Het is een middelgrote hond met veel energie, die enorm goed te trainen is en bekend staat om haar intelligentie.

2. Jack Russell Terrier

Het hoge energieniveau gecombineerd met intelligentie maakt deze terrier zeer geschikt voor agility training. Wil je jouw Jack Russell afmatten, zoek dan de hindernisbaan op!

3. Australian Shepherd

Deze Shepherd is de lievelingshond van menig cowboy en een vaste waarde in het rodeocircuit. Ze zijn behendige veedrijvers, werkgericht en intelligent.

4. Australian Kelpie

Wat kunnen deze honden goed springen, klimmen en snelle, scherpe bochten maken! Met hun enorme loyaliteit en toewijding aan hun plicht weet je zeker dat ze op de baan alles zullen geven.

5. Standaardpoedel

Vergis je niet, dit zijn strijdlustige concurrenten en natuurlijke atleten. Met hun gedrevenheid en intelligentie zijn ze gemakkelijk te trainen en perfect voor agility training.

6. Papillon

Deze vrolijke, alerte en vriendelijke hond vliegt met gemak over de horden en door de tunnels, mits goed opgeleid.

7. Shetland Sheepdog

Deze gedreven schapenhoeder gebruikt graag zijn denkvermogen, wat in combinatie met zijn hoge energielevel uitstekend werkt op de hindernisbaan.

8. Pembroke Welsh Corgi

Een verrassend stevig en atletische hond met sterke poten, die genoeg snelheid en pienterheid heeft om door alle uitdagingen heen te roetsjen.

9. Rat Terrier

Deze hond kan alle wendingen en bochten van het agility parcours aan. Ze hebben snelle reflexen, zijn speels, compact en sterk.

10. Duitse Herder

Deze grotere, zwaardere honden zijn misschien niet zo sne, maar zijn wel veelzijdig, slim en bijzonder gedreven om hun baasjes te behagen.